Nieuws


Stichting Backbone050 huurt vanaf 1 januari 2016 het gehele gebouw aan de Travertrijnstraat 12. Het college van B&W heeft besloten dat stichting Backbone050 de komende 5 jaar het beheer over het hele pand krijgt.

 

Succesvol burgerinitiatief

Onze activiteiten aan de Travertijnstraat zijn een mooi voorbeeld van een succesvol burgerinitiatief. Dertig kleine en grotere organisaties werken succesvol samen onder één dak. Het initiatief kent een breed draagvlak in de wijk, de stad en op politiek gebied. Het past in het Cultuurbeleid, het Sportbeleid, het integraal jongerenbeleid, het leegstandsbeleid en de visie van de inrichting van het nieuwe sociaal domein en het wijkgericht werken. Als stichting Backbone050 hebben wij de afgelopen anderhalf jaar laten zien de helft van het gebouw te kunnen vullen met een kleine 28 bedrijfjes en voor dit deel een dekkende exploitatie te kunnen maken. Wij krijgen van de gemeente de kans onze droom te verwezenlijken en het hele gebouw te beheren.

 

De Travertijnstraat 12 in 2016

Het sportcomplex is helemaal klaar met het Skatepark Colosseum/bmxpark Pedalpark en freerunning van de Turnvereniging Kracht en Vriendschap. In de aula zijn optredens en netwerkbijeenkomsten voor allerlei (startende) bedrijven. De Travertijnsstraat 12 is een bruisend centrum voor de wijk Vinkhuizen en de stad.

 

Pers: telefoon: 0610653797 | email: sherlock@backbone050.eu